fredag 15 juli 2016

Äntligen Moseldalen! - Kroatien 2016 del 8

Kommer fram till den gröna floden. Vi har med oss en turistkarta som vi köpte förra året. På kartan ser vi alla slott och borgar. Det ska visst vara ganska många. Vore kul att besöka nån!



Det är många broar. Vi åker över en.



Första fältet med vindruvor!
De står i prydliga rader. Måste vara hundratals vinstockar.



Vy över Mosel.



Mosel är verkligen en lång flod. Enligt Wikipedia är den 54,5 mil! Och man kan lugnt säga att den snirklar sig fram. Hur många svängar som helst.

Byarna ligger som på ett pärlband. Den ena sötare än den andra. Fina hus och mycket blommor.



Vi stannar till i en by som heter Punderich. Letar efter en restaurang med utsikt över floden. Det finns många restauranger men de ligger mot bygatan till.
Kör efter GPSen som även visar restauranger. Får leta en stund. Kommer in på en väg som är 2.1 bred. Det går ju inte! Vi är 2.70 mellan vingarna (speglarna ). Vi får backa ut.
Måste verkligen säga att backkameran har varit värdefull! Jag har inte behövt kliva ur och vinka en enda gång. Kameran har 2 lägen. Bakåt bilden visas även under körning vilket är väldigt bra. Sen visar den neråtbild när man lägger i backen. Då kan man backa så att det är 5cm till det som tar emot. Snacka om precision!

Det är varmt!
33° för att vara exakt.
Solkräm på och minimalt med kläder. Men kläder för restaurang.



Knatar in på en restaurang.
Blir hälsade av ägaren själv. Han är såå vänlig och såå bestämd.

Vi vet inte riktigt vad vi har beställt då han kommer med motförslag på allt vi sa.
Men drickat kommer in efter bara nån minut och det smakade såå bra. Det är verkligen varmt och vi sitter under ett parasoll. Sitter 2 andra svenska par längre bort.



In kommer rykande heta stenar. Efter kommer bossen och lägger på kött/kyckling. Hm...lite annorlunda!
Vi ska visst tillaga vår mat själva. Han ger noga instruktioner om hur vi ska skära för att få köttet stekt som vi önskar.
Det fräser om stenarna! De är verkligen heta och det känns väldigt varmt när man kommer med gaffeln och ska vända köttet.
Kanske inte riktigt vad man önskar sig en varm dag som denna.



Maten är snart klar. Då kommer bossen in med bröd. Som vi ratar. Igen. Han insisterar men vi håller emot. Han tyckte nog vi val helknäppa.
Det är 3 såser och sallad till. En av såserna var så stark att den inte gick att äta. Det var nog den han tyckte vi skulle ha brödet till.
Maten är god men köttbiten är i minsta laget. Vi är ändå nöjda och beger oss tillbaka till SilverSARA. Det är underbart att komma in i bilen och sätta igång ACn.



Gick en snabb vända innan vi satte oss i bilen. Det är så fint överallt!



Vv



Vi bestämmer oss för en tidig kväll. Inte köra så mycket längre utan i stället ta in på en camping / ställplats med dusch.
Det blir som vanligt några stopp innan vi hittar en som känns OK.

Den heter Paradies och det låter ju fint!

När vi kommer in så visar det sig att campingen hade sin glanstid på typ 80-talet men vi stannar ändå. Ägaren är trevlig hjälper oss att koppla in el till ACn.

Han berättar att det finns ett stort fribad precis intill. Dottern vill förstås bada så det blir att knata grusvägen dit och betala inträde. Det är såå varmt!

Dottern och maken duschade på fribadet men jag tog campingens dusch innan jag fixade kvällsmat i Omnian.

Det var nog tur att det bara var jag som duschade för vattentemperaturen gick inte att ställa om överhuvudtaget och det var på gränsen till skållhett. Som de inte tål.

Att duscha är såå underskattat!

Sen sov vi gott med ACn på hela natten! Var lite oroliga över hur mycket el vi skulle behöva betala för men hela notan blev ynka 13€.
Tror aldrig vi bott så billigt förutom när vi fricampat förstås.



Del 9.

//Family on tour

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...